Tuesday, 25 June 2013

Formlös tunika blir kjol

Today's blog post in Husmorsskolans symöte is in Swedish with a summary in English at the end.


Jag har haft en hel vecka barnfritt och passat på att sy. Mitt främsta mål va att göra lite plagg i jersey för att öva på någonting som jag alltid fasat för. Det gick över förväntan och jag tycker att min gamla maskin klarade sig med bravur. Plaggen finns i föregående blogginlägg. 

Till sist tog jag tag i ett återbruksprojekt som jag funderat på ett tag. Jag hade en oformlig och genomskinlig tunika hängandes som aldrig blev använd och som jag tyckte skulle passa bättre som kjol. Min pappa var snäll och offrade en vit skjorta han inte längre använde till att fodra kjolen med. Ett isytt gummiband i linningen håller ihop plagget. 

Toppen på bilden ovan är ett enkelt provplagg jag sydde till mig själv i riktigt tunn singeljersy som jag köpt en stuv av på marknaden. 

Fler bidrag till dagens symöte finns på Husmorsskolan.

I had an shapeless and see-through tunic which I never found use for. Together with a shirt my father kindly donated I redfashioned it into a light summer skirt. I also made the top as part of my jersey sewing project. The fabric is a scrap piece of very thin single jersy bought at the market

6 comments:

  1. Himmm var på väg att ge bort många av mannens gamla skjortor . Men jag ska nog lägga undan några till mig :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Åh, jag har sett fler kul skjortidèer på nätet som jag skulle vilja testa!

      Delete

I am very happy for any comment. Of course yo can leave your comment in Swedish if you prefer, or in Italian for that matter :)