Tuesday, 21 May 2013

T-shirt med färg

Today's blog posts in Husmorsskolans symöte will be in Swedish with a summary in English at the end.

Det är första gången jag deltar i Husmorsskolans symöte med min nystartade blogg så jag passar på att presentera vad jag mest sysslar med på några rader. Jag har precis börjat sy igen efter ett mångårigt uppehåll. Hittills har jag mest sytt nytt av gamla kläder och tyger och det beror på flera saker. För det första har jag under åren samlat på mig en hel del tyg och gamla kläder och att jag nuförtiden försöker tänka efter innan jag köper nytt, men även att det är så svårt att få tag på tyger numera. Utbudet av välsorterade tygaffärer har krympt avsevärt sedan jag sydde som mest på 80-talet.


Nu till mitt senaste sy-projekt. Det är lätt att hitta på något att sy till en 10-årig dotter, men värre med en son på 8 år, så det var extra roligt att kunna hitta på något till honom.

Jag hade:
1. ...överblivna rester av en Marimekko-tröja som alltid varit för stor till mig men som jag inte kunnat göra mig av med för att både färger och kvalitet är helt underbara. Dess långa ärmar har redan använts till baby-leggings när min dotter var liten.
2. ...en helt ny HM t-shirt vars tryck krympt i tvätten och slitit sönder tyget (grrr). Jag har tyvärr för långt att det skall löna sig att åka till närmsta HM och klaga.


Jag sprättade loss ärmarna och halskanten från den orangea t-shirt'en. Sedan mätte jag ut nya ärmhål på den randiga tröjan efter den orangea t-shirt'ens ärmhål. Dessutom sydde jag in sidsömmarna så att den färdiga t-shirt'en skulle få rätt bredd innan jag sydde fast ärmarna och halskanten. Han blev mycket nöjd och stolt över att klä sig i något jag har gjort  - man får väl passa på nu innan de tycker det blir pinsamt ;)

Fler bidrag till dagens symöte finns på Husmorsskolan

I have combined to t-shirts; one which was to big for me and who's sleeves have already been transformed into a pair of babie's leggings and one where the print shrinked and tore apart the fabrics. I really enjoyed making something for my 8 year old son for a change. 


5 comments:

 1. Vilken bra idée att matcha dessa två... Kommer nog att tänka lite mer som du i framtiden :)

  ReplyDelete
 2. Så bra, att fixa nya av gamla.

  ReplyDelete
 3. Åh vad fint, och vad bra att kombinera "två hopplösa fall" till en finfin tröja!

  ReplyDelete
 4. Tokigt snyggt! Älskar färgkombinationen och de var snyggt att du hade båda färgerna i halsen.

  ReplyDelete
 5. Tack för alla snälla kommentarer! Och ja, det blev ett stort lyft för tröjan att även få in även den orangea färgen i kanten.

  ReplyDelete

I am very happy for any comment. Of course yo can leave your comment in Swedish if you prefer, or in Italian for that matter :)